Kuchnia

Wielkim atutem Go┼Ťci┼äca Cegielnia jest jego kuchnia: tradycyjna polska i regionalna. Przy komponowaniu menu restauracji kierowano si─Ö przekonaniem, ┼╝e bogactwo kulinarnych dozna┼ä kryje si─Ö r├│wnie┼╝ w tym co najbli┼╝sze i najprostsze. Cegielnia proponuje powr├│t do da┼ä jadanych od pokole┼ä: owoc├│w lasu, mi─Ös zaprawianych zio┼éami, znakomitych pierog├│w, schabowego prosto z patelni, barszczu z ko┼édunami. Dania przyrz─ůdzane s─ů na bie┼╝─ůco, na miejscu, z wykorzystaniem zawsze ┼Ťwie┼╝ych produkt├│w pochodz─ůcych ze sprawdzonych okolicznych gospodarstw. Ciasto na kluski, makarony, pierogi jest zagniatane i r─Öcznie wyrabiane. Potrawy przyrz─ůdzane s─ů wed┼éug tradycyjnych receptur bez u┼╝ycia sztucznych barwnik├│w, wzmacniaczy smaku czy cho─çby p├│┼éprodukt├│w. Warzywa i owoce pochodz─ů z ekologicznych gospodarstw. Wszystko to sprawia, ┼╝e podawane dania charakteryzuj─ů si─Ö niepowtarzalnym smakiem, aromatem i warto┼Ťciami od┼╝ywczymi.