Kuchnia
Wielkim atutem Gościńca Cegielnia jest jego kuchnia: tradycyjna polska i regionalna. Przy komponowaniu menu restauracji kierowano się przekonaniem, że bogactwo kulinarnych doznań kryje się również w tym co najbliższe i najprostsze. Cegielnia proponuje powrót do dań jadanych od pokoleń: owoców lasu, mięs zaprawianych ziołami, znakomitych pierogów, schabowego prosto z patelni, barszczu z kołdunami. Dania przyrządzane są na bieżąco, na miejscu, z wykorzystaniem zawsze świeżych produktów pochodzących ze sprawdzonych okolicznych gospodarstw. Ciasto na kluski, makarony, pierogi jest zagniatane i ręcznie wyrabiane. Potrawy przyrządzane są według tradycyjnych receptur bez użycia sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku czy choćby półproduktów. Warzywa i owoce pochodzą z ekologicznych gospodarstw. Wszystko to sprawia, że podawane dania charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem, aromatem i wartościami odżywczymi.